Skip to main content

Filmvertoning & Talkshow Nusa Ina (incl. museumentree)

7 april 2024 15:45 - 19:00

Op zondag 7 april verwelkomen Museum Maluku en Museum Sophiahof je graag bij de screening van de documentaire Nusa Ina van regisseur Anne Jan Sijbrandij. De korte film speelt zich af rondom Loey Tamaëla – zoon van een prominente, inmiddels overleden Molukse KNIL-militair die in 1962 met zijn gezin naar Nederland kwam en nooit meer terugkeerde naar huis. Het belicht de persoonlijke impact van deze pijnlijke geschiedenis op Loey en vertelt een verhaal over ontworteling, strijd en verlangen naar het moedereiland, Nusa Ina.

Na de vertoning van de documentaire gaan regisseur Anne Jan Sijbrandij, componist Timo Sijbrandij, hoofdpersonage Loey Tamaëla en zijn zoon Noah Tamaëla in gesprek onder leiding van host en moderator Zoë Nunumete. Het gesprek gaat dieper in op het maakproces en de inhoudelijke thema’s van de film, bijvoorbeeld over welke rol de strijd bij verschillende generaties Molukkers speelt. Na de talkshow is er ruimte voor vragen uit het publiek. Het gesprek kan voortgezet worden onder het genot van een authentieke Molukse maaltijd van Taste of Maluku.

Het programma
Vanaf 14.00 uur: Mogelijkheid om de tentoonstelling ONS LAND te bezoeken
15.45 uur: Inloop in de Sophiazaal
16.00 uur: Openingswoord
16.10 uur: Start documentaire Nusa Ina
16.45 uur: Talkshow met makers Anne Jan & Timo Sybrandij en personages Loey & Noah Tamaëla
17.25 uur: Q&A met publiek
17:45 uur: Verkoop eten door Taste of Maluku
19:00 uur: Einde

Locatie: Museum Sophiahof
Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag

Bestel hieronder jouw ticket voor Nusa Ina op 7 april. Een ticket kost €15,- per persoon en biedt naast toegang tot het event ook entree tot de tentoonstelling ONS LAND in Museum Sophiahof. Je bent vanaf 14.00 uur welkom om de tentoonstelling te bezoeken. Let op: de gerechten van Taste of Maluku zijn niet bij de ticketprijs inbegrepen.

Type toegangskaart Prijs Aantal. Winkelmandje