Skip to main content

5 mei – ONS LAND: De Vrijheidshow

Op zondag 5 mei brengen we tijdens ONS LAND: De Vrijheidshow op feestelijke wijze een eerbetoon aan het kostbare goed dat vrijheid is en verkennen we met elkaar de diepgaande betekenis ervan. Kom langs voor een bijzondere avond vol reflectie, verbinding en vermaak.

Samen eten en genieten van verhalen & muziek
Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Ontdek hoe de ervaringen van het verleden ons vandaag de dag vormen en inspireren. Laat je meevoeren door verhalen van moed, veerkracht en opoffering die ons de ware waarde van vrijheid doen beseffen, met muziek, spoken word en optredens van onder andere Robin Block, Alfian Emir Aditya, Kara Music, Tiga Batang Rumah en nog veel meer.

Ontdek hoe het verleden ons heden beïnvloedt. Hoe worden bijvoorbeeld de doorwerkingen door de jongere generatie vormgegeven?

Vieren, leren & omarmen
Tijdens Ons Land: De Vrijheidshow komen woorden, muziek emotie bij elkaar. We vieren vrijheid, leren van het verleden en omarmen de kracht van het heden. Kom je ook?

Tickets zijn inclusief een drankje en Vrijheidssoep.

Datum: 5 mei 2024
Tijd: 18.00 tot 20.30 uur
Locatie: Museum Sophiahof
Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag

ONS LAND: De Vrijheidshow is een samenwerking tussen het Indisch Herinneringscentrum en Museum Maluku.

ons-land-vrijdheidsshow-museum-maluku-indisch-herinneringscentrum

VERBONDEN DOOR ERFGOED

Het onderzoeksteam vanuit Museum Siwalima op Ambon vertelt ons meer over hun onderzoek naar museumcollecties over Molukkers in Nederland.


Ons Land, bamboefluit

NU TE ZIEN: ONS LAND

Een tentoonstelling over de Nederlandse koloniale geschiedenis en hoe die nog altijd doorwerkt in de huidige samenleving.