Skip to main content

Maju Mundur

In de serie Maju Mundur nemen verschillende duo’s met Molukse roots plaats tegenover een kunst- of cultuurobject. ‘Wat is het eerste dat je opvalt en welk gevoel roept het bij je op?’ zijn vragen die uiteindelijk leiden tot een luchtig en open gesprek waarin waardevolle en grappige momenten met elkaar gedeeld worden. Let’s start the convo. 

serie #2

Een tweede serie betekent nieuwe duo’s en een vernieuwde set. Schrijver Gloria Lappya en videomaker James Hully, theatermakers Nel en Anaïs Lekatompessy, en film director Morris Maturbongs en muziekproducent Joris Titawano werpen als duo’s in deze serie van Maju Mundur een blik op 4 verschillende objecten. Kennen zij het boek de Boom vol Schatten? Welk gevoel roept de lenso merah bij ze op? En hoe kijken zij naar de kunstwerken van Kai Maipauw en Yopi Abraham?

Maju Mundur, Duo Interviews, serie 2, Museum Maluku, James & Gloria

James & Gloria

Maju Mundur, Duo Interviews, serie 2, Museum Maluku, Tante Nel & Anaïs

Nel & Anaïs

Maju Mundur, Duo Interviews, serie 2, Museum Maluku, Joris & Morris

Joris & Morris


serie #1

In de eerste serie van Maju Mundur gaan drie duo’s met elkaar in gesprek: Fotograaf Richard Sahetapy en Ninetyfour founder Geronimo Tuhumena, A&R Joël Brendgen en DJ Miguell Kaidel van Moluks Kwartiertje, en fotograaf Fabio Parera en de grappigste Molukker van Nederland Joshua Timisela. Er komen verschillende objecten voorbij: de piring natzar, een parang, een LP-plaat van Massada en werken van kunstenaars Lars Bogaers Letsoin, ook wel bekend als Snars, en Ruben Lopulalan. Welk gevoel roept het bij jou op en wat weet jij over deze objecten? 

Richard & Geronimo

Joël & Miguell

Fabio & Joshua

Het concept

Het idee achter Maju Mundur is alles behalve simpel. 


Nu te zien: Ons Land

Een tentoonstelling over de Nederlandse koloniale geschiedenis in de Oost en hoe die nog altijd doorwerkt.