Exposities

Expositie: Ons Land – Dekolonisatie, generaties, verhalen

Het Moluks Historisch Museum opent samen met het Indisch Herinneringscentrum op 8 februari 2022 de semipermanente tentoonstelling Ons Land – Dekolonisatie, generaties, verhalen’ in Museum Sophiahof. De tentoonstelling gaat over de Nederlandse koloniale geschiedenis en de effecten van het nog steeds doorgaande dekolonisatieproces op onze samenleving.

Wisselexpositie: IKAT

Met de wisselexpositie IKAT vroeg het Moluks Historisch Museum 21 kunstenaars te reageren op 70 jaar verblijf in Nederland. Wat betekent identiteit voor je en hoe verhoudt zich dat tot je werk?

Moluks Historisch Museum x Museum Sophiahof

Het Moluks Historisch Museum vult samen met het Indisch Herinneringscentrum de tentoonstellingsruimten van Museum Sophiahof in Den Haag. Museum Sophiahof verbeeldt het erfgoed van Nederlands-Indië en de migratiegeschiedenis en cultuur van de Indische en Molukse gemeenschappen. Van de geschiedenis van de voormalige kolonie tot aan de betekenis van kolonisatie, oorlog en migratie in het Nederland van nu. Dit doet zij in kunst, cultuur, wetenschap, politiek en in de discussies over dekolonisatie, migratie, ontheemding, veerkracht en identiteitsvorming.

Het Moluks Historisch Museum biedt op verschillende manieren ook ondersteuning bij het inrichten van tentoonstellingen in andere musea, wijkgebouwen, scholen e.d. Collega-musea kunnen objecten uit de MHM-collectie in bruikleen vragen. Wijkgebouwen, scholen en bibliotheken kunnen kant en klare fototentoonstellingen huren en daarbij ook divers educatief materiaal of meubels uit de woonoordtijd.

Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag
070-2005065
info@museum-maluku.nl