Skip to main content

Bruikleen & samenwerkingen

Bruikleen 

Museum Maluku wil zo veel mogelijk van haar collectie laten zien en gaat graag bruikleenovereenkomsten aan met collega-musea en -instellingen, wijkgebouwen en scholen. Werken uitlenen aan derden draagt bij aan het doel van het delen van kennis, cultuur en kunst.

Voordat een bruikleen toegezegd kan worden, beoordeelt Museum Maluku eerst of het object beschikbaar is en in de juiste conditie verkeert. Meer informatie over de procedure van het aanvragen van een bruikleen is op te vragen via info@museum-maluku.nl

Fototentoonstellingen te huur

In jouw woonplaats een tentoonstelling organiseren? Denk dan eens aan de mogelijkheid om een fototentoonstelling bij Museum Maluku te huren. We hebben er twee die bestaan uit borden om op te hangen en één die bestaat uit banners om neer te zetten. ‘Mari lihat’, ‘Geschiedenis van Molukkers in Nederland’ en ‘Pattimura’. De tentoonstellingen zijn gemakkelijk te vervoeren. Vaak gebruiken lokale werkgroepen dit expositiemateriaal van Museum Maluku als introductie om het ‘grote verhaal’ van VOC, KNIL, overtocht en geschiedenis in Nederland te vertellen. Zelf kunnen ze dan inzoomen op de lokale geschiedenis van hun woonoord, wijk of organisatie.

Samenwerkingen

Museum Maluku ondersteunt graag kunstenaars en creatives bij het opzetten van tentoonstellingen: met advisering bij subsidieaanvragen, PR & communicatie en het ontwikkelen van randprogrammering. Daarnaast werkt Museum Maluku samen met andere musea om het Molukse verhaal tentoon te stellen. Deze samenwerking bestaat o.a. uit ondersteuning bij onderzoek dat voorafgaat aan exposities en uit het in bruikleen geven van objecten en andere materialen. Een samenwerking aangaan? Neem contact met ons op via info@museum-maluku.nl.

DE COLLECTIE

De collectie van Museum Maluku is op dit moment opgeslagen in een aantal depots.