Bruikleen en verhuur

Stg. Moluks Historisch Museum biedt op verschillende manieren ondersteuning bij het inrichten van tentoonstellingen in andere musea, wijkgebouwen, scholen e.d. Collega-musea kunnen objecten uit de MHM-collectie in bruikleen vragen. Wijkgebouwen, scholen, bibliotheken, etc. kunnen kant en klare fototentoonstellingen huren en daarbij ook divers educatief materiaal of meubels uit de woonoordtijd.

Fototentoonstellingen te huur:

Wilt u in uw woonplaats een tentoonstelling organiseren? Denk dan eens aan de mogelijkheid om een fototentoonstelling bij het MHM te huren. We hebben er twee die bestaan uit borden om op te hangen en één die bestaat uit banners om neer te zetten. ‘Mari lihat’, ‘Geschiedenis van Molukkers in Nederland’ en ‘Pattimura’. De tentoonstellingen zijn gemakkelijk te vervoeren. Vaak gebruiken lokale werkgroepen dit expositiemateriaal van het MHM als introductie om het ‘grote verhaal’ van VOC, KNIL, overtocht en geschiedenis in Nederland te vertellen. Zelf kunnen ze dan inzoomen op de lokale geschiedenis van hun woonoord, wijk of organisatie.

Mari Lihat

‘Mari lihat’ (‘kom kijken’) bestaat uit 46 panelen (50×70 cm) met foto’s en bijschriften. De foto’s beslaan een periode van een eeuw (ca. 1900-2005) en zijn onderverdeeld in thema’s die aspecten van de Molukse cultuur laten zien: Tjakalele (krijgsdans), Dans & muziek, Rituelen & religie en De Molukken. Achtergrondinformatie over deze thema’s wordt er digitaal bijgeleverd. Je kunt er zaalbrieven van maken of de teksten verwerken in een boekje om mee te geven aan geïnteresseerden.

Geschiedenis van Molukkers in Nederland

‘Geschiedenis van Molukkers in Nederland’ is chronologisch en bestaat uit 30 panelen (50,2×60,2 cm) met foto’s, kaarten en documenten met bijschriften. De achtergrondteksten zijn geïntegreerd in de tentoonstelling maar kunnen desgewenst ook apart bijgeleverd worden.

muma09b_radicaliseringkopie_b

muma03c_knilkopie_b

muma01_malukukopie_b

Pattimura

De tentoonstelling bestaat uit 9 banners om neer te zetten. Over de strijd van Pattimura in 1817 tegen het Nederlandse bestuur. Lees verder

Huurprijzen

‘Mari lihat’ is te huur voor 75 euro per dag (125 euro voor twee dagen)
‘Geschiedenis van Molukkers in Nederland’ is te huur voor 100 euro per dag (175 euro voor twee dagen).

‘Pattimura’ is voor 50 euro per dag te huur (250 euro voor een week).

Langere tijd huren kan ook. De prijs wordt dan in overleg bepaald. Voor transport en verzekering dient de huurder zelf zorg te dragen.

Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag
070-2005065
info@museum-maluku.nl