Skip to main content

Indische salon met een Molukse inslag in Zeeland

In deze nieuwsbrief berichtten we al eerder over de oprichting van Restaurant Havendorp in Vlissingen. Van juli 1954 tot november 1962 was Havendorp in Vlissingen een Ambonezenkamp. De oude naam herleeft in het nieuwe restaurant van Dicky Wattimena dat is gevestigd in de voormalige stationsrestauratie van NS-Station Vlissingen (Nieuwsbrief nov. 2018). We kondigen graag aan dat het Indisch Herinneringscentrum op zondagmiddag 1 december de Indische Salon – Tastbare Herinneringen “Wat is jouw Poesaka?”, organiseert. De middag wordt gepresenteerd door Simone Berger en Armando Ello, bekend van hun boek ‘De lange reis van de Poesaka – Indische tastbare herinneringen’. Met niet alleen Indische verhalen, maar ook Molukse herinneringen en voorwerpen. 

Nel Lekatompessy speelt een stukje uit haar voorstelling ‘Biskoewit Verkade’. 
Met het thema Tastbare Herinneringen worden verhalen gedeeld aan de hand van voorwerpen die zijn gekoppeld aan speciale (familie)herinneringen.
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om een POESAKA mee te nemen, een familie erfstuk ofwel een persoonlijk voorwerp dat in de naoorlogse jaren vanuit Nederlands-Indië of Indonesië op de boot of met het vliegtuig is meegekomen. Wat vertelt dat voorwerp over het  familieverleden en identiteit? 

Programma
13:00 – Ontvangst
14:00 – Start programma
17:00 – Borrel
18:00 – Einde programma 

Locatie: Restaurant Havendorp, Stationsplein 5 in Vlissingen. Gratis parkeermogelijkheden en naast NS-station Vlissingen.
Kosten: € 14,50 inclusief 2 drankjes en snacks tijdens pauze en de borrel. 
Het bedrag graag voorafgaand overmaken aan NL56 INGB 0652221580 t.n.v. Stichting Indisch Herinneringscentrum te Den Haag o.v.v. Indische Salon – Tastbare Herinneringen
Aanmelden via www.indischherinneringscentrum.nl