Skip to main content

De impact van Pattimura

GESCHREVEN DOOR REDACTIE OP 15. GEPOST IN NIEUWS

Op zondag 15 mei – Hari Pattimura – organiseert Museum Maluku het panelgesprek De impact van Pattimura in Museum Sophiahof. Verschillende generaties gaan in gesprek. Wie was Thomas Matulessy, beter bekend als (kapitan) Pattimura? Welke impact heeft hij gehad? Hoe kijkt de jongere generatie Molukkers naar Pattimura?

Met elkaar in gesprek 

Tijdens deze middag gaan 3e en 4e generatie met elkaar in gesprek om hun gedachten te wisselen over de impact van Pattimura. Traditional storyteller & sejarawan Ridhwan Ohorella neemt je op bijzondere wijze mee in een verhaal van Pattimura. Vervolgens zal host Miguell Kaidel met de panelleden dieper ingaan op het verhaal van Pattimura en de opstanden. Wat was destijds de impact van Pattimura? En hoe resoneert het verhaal van Pattimura nu? Luister daarnaast ook naar de poems van spoken word artist Gloria Lappya. 

Programma & gasten 

Het programma van De impact van Pattimura duurt van 14:00 tot 16:30 uur. In het eerste gesprek gaat host Miguell Kaidel in gesprek met junior conservator Reïnda Hully, traditional storyteller & sejarawan Ridhwan Ohorella en historicus Wim Manuhutu. In het tweede gesprek schuiven Noah Fanoembi (ambassadeur voor Tanimbar in Nederland), Kai Maipauw (transdisciplinair kunstenaar) en Charissa Leiwakabessy (researcher) aan.

Inloop: 13.30 uur 
Start programma: 14.00 uur 
Uitloop: 16.30 uur

Tickets 

Zien wij jou zondag 15 mei? Een ticket kost € 7,50. Dit is incl. koffie/thee en bezoek aan ONS LAND. Bestel hier je ticket(s).

PLAN JE BEZOEK

Het museum is dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur geopend.

Nu te zien: Ons Land

Een tentoonstelling over de Nederlandse koloniale geschiedenis in de Oost en hoe die nog altijd doorwerkt.