Skip to main content
 • Zoeken in de collectie

  Op dit moment is het niet mogelijk om online te zoeken in de collectie van Museum Maluku. Heb je een vraag of ben je op zoek naar beeld? Mail dan naar collectie@museum-maluku.nl.

 • Maju Mundur – Duo Interviews

  In de serie Maju Mundur nemen verschillende duo’s met Molukse roots plaats tegenover een kunst- of cultuurobject. 

 • Vodcast: Molukse jongeren in de 90’s

  Derde en vierde generatie Molukkers delen verhalen, gedachten en ervaringen over de jaren 90. Wat speelde er in de jaren 90? Wat wil de derde generatie meegeven aan de nieuwe generatie? Wat weet de vierde generatie eigenlijk over deze periode?

 • Nu te zien: ONS LAND – Dekolonisatie, generaties, verhalen

  Een tentoonstelling over de Nederlandse koloniale geschiedenis in de Oost en hoe die nog altijd doorwerkt. Acht familieverhalen, verteld door jongere generaties.

 • Moluks Historisch Museum_Support het museum

  Doneer. Jouw donatie helpt

  Met jouw bijdrage ondersteun je het beheer en behoud van de museumcollectie. Of je nou een grote of een kleine donatie doet, alle beetjes helpen. 

Actueel .

Ingezoomd

Ingezoomd

Cultureel antropoloog Esther de Graaf neemt je in haar column 'Ingezoomd' mee in haar werkzaamheden als medewerker Fotocollecties bij Museum Maluku: "Het openen van een nieuw album vol foto’s is als het begin van een lange reis".

Lees verder

Nu te zien: nieuwe tentoonstelling Uitgepakt

Nu te zien: nieuwe tentoonstelling Uitgepakt

Waan je tussen meer dan 200 bijzondere objecten in de gloednieuwe tentoonstelling ‘Uitgepakt: Van Kist naar Kast’.

Lees verder

Opbouw Uitgepakt: Van kist naar kast

Opbouw Uitgepakt: Van kist naar kast

Ondertussen zijn conservator Huib Akihary en vrijwilligers druk bezig met de opbouw van de nieuwe wisselexpositie Uitgepakt: Van kist naar kast. De expositie is te bezoeken vanaf zaterdag 28 oktober 2023.

Lees verder

Molukse Dialogen III

Molukse Dialogen III

Op zondag 29 oktober 2023 van 14:00 tot 16:00 uur werd er een gloednieuwe uitzending van Molukse Dialogen opgenomen. Deze derde editie voert als overkoepelend thema kennisoverdracht van de Molukse cultuur. Bekijk 'm terug!

Lees verder