Skip to main content

Museumnacht Kids Den Haag: Op Expeditie!

Zaterdag 14 maart 2020 gaan we met zijn allen op expeditie door meer dan 20 musea en culturele instellingen verspreid over Den Haag en Voorburg. Ook Museum Sophiahof doet mee met een spannend programma: Ekspedisi Indië. Met een speurtocht naar de paradijsvogel en heb je altijd al willen leren hoe je een tifa (trommel) moet bespelen? Het programma wordt aangeboden door het Moluks Historisch Museum en het Indisch Herinneringscentrum.

EXPEDITIE

In Ekspedisi (Indonesisch voor Expeditie) Indië nemen we je mee naar een land van vroeger: ‘Nederlands-Indië’. Toendertijd een kolonie van Nederland, nu beter bekend als Indonesië. In Museum Sophiahof kun je meedoen aan een heuse speurtocht. Kun jij de paradijsvogel vinden? En leer op een echte tifa (Molukse trommel gemaakt van een uitgeholde boomstam en een geitenvel) te spelen. En heb je altijd al in de spotlights willen staan op een podium? Dan mag je aan iedereen laten zien hoe goed je de tifa kunt bespelen.

MUSEUMNACHT KIDS

Museum Sophiahof doet voor het eerst mee met Museumnacht Kids. Bij ons kunt u ook uw e-ticket inwisselen voor een polsbandje. Neem dan meteen even een kijkje bij ons en begin de Museumnacht met muziek, een speurtocht en natuurlijk een lekkere Indische snack!

Van 17.00 uur tot 22.00 uur. Meedoen? Kijk hier voor meer informatie over het programma. Voor tickets: klik hier: kaartverkoop.