Openingstijden

Door de huidige maatregelen en werkzaamheden aan de nieuwe tentoonstelling ‘Ons Land – Dekolonisatie, generaties, verhalen‘, is het kantoor van MHM, en daarmee ook Museum Sophiahof, gesloten voor publiek tot 8 februari 2022. 

Het museum is doorgaans geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Wij zijn gesloten op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, Koningsdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag.

 

Locatie

Wij zijn gevestigd in het gebouw Museum Sophiahof in Den Haag. Dit is ons kantoor waar wij met het team werken aan verschillende projecten, waaronder de wisselexpositie IKAT en de online talkshow Beta Disini. De MHM-collectie die voorheen werd tentoongesteld, is op dit moment opgeslagen en niet te zien in Den Haag. Ons team werkt hard aan het opnieuw inventariseren van de gehele MHM-collectie en streven ernaar iedereen zo snel mogelijk te mogen inspireren met een verrassend en vernieuwend aanbod. Lees ook de column ‘Een museum zonder museum’ van directeur Henry Timisela.

 

Toegangsprijzen

Volwassene: 9,50
Kind t/m 4 jaar: gratis
Kind 5 t/m 18 jaar: 6,50
Veteranenpas, CJP, Ooievaarspas, groep (>15 p.): € 6,50
Museumkaart: nog niet geldig
Rondleiding: € 55,– (Vanwege de huidige maatregelen is het niet mogelijk om een rondleiding te boeken)

Voordeel voor Vrienden

Als je vriend bent van het Moluks Historisch Museum of van het Indisch Herinneringscentrum is toegang tot de tentoonstellingen en het kenniscentrum gratis.

Vrienden van MHM ontvangen binnenkort een MHM-pasje. Tot die tijd is het tonen van een legitimatiebewijs bij de receptie voldoende voor gratis toegang. Men checkt dan je naam op de Vriendenlijst.

Reserveren

Het vooraf reserveren van een toegangsticket is niet verplicht maar wel aan te raden. De gemiddelde bezoekduur is minimaal 1,5 uur. Je mag vervolgens tot sluitingstijd blijven. De deuren sluiten om 17:00 uur. Je kunt jouw ticket hier reserveren.

 

Adres en bereikbaarheid

Met de auto, fiets of te voet: Museum Sophiahof, Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag.
Openbaar vervoer: Bus 22, 24 en 28 en tram 1 stoppen bij halte Mauritskade, op 5 minuten loopafstand van het museum. Plan je reis met het openbaar vervoer van tevoren bij 9292 zodat je altijd de actuele situatie weet.

Als je met de auto komt, houd dan rekening met betaald parkeren in de nabije omgeving.

Toegankelijkheid

Het museum is toegankelijk voor mensen met een handicap, er is een lift en een aangepast toilet. Ons parkeerterrein is voorzien van twee gehandicaptenparkeerplaatsen. Indien je zeker wilt zijn van een parkeerplaats is het aan te raden je bezoek van tevoren te melden via 070-2005060. Dan kunnen wij een parkeerplaats reserveren.

Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag
070-2005065
info@museum-maluku.nl