Skip to main content

Newsletter

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat er in de afgelopen twee maanden veel publieksprogramma’s werden georganiseerd door het Moluks Historisch Museum. Programma’s die zeer divers van aard waren maar toch één ding gemeen hadden: de samenwerking met andere organisaties en podia om het Molukse verhaal over het voetlicht te brengen. In oktober, tijdens de Maand van de Geschiedenis, hadden we weer ons jaarlijkse live magazine in samenwerking met Museum Bronbeek. Nieuw was het programma over vrouwen in het verzet, samen met het Indisch Herinneringscentrum.
Ook november kende een rijk aanbod: Kumpulan Nusa Bupolo zocht de samenwerking met ons om in Museum Sophiahof een programma over de Burunese cultuur te organiseren; Schrijfster Dinah Marijanan organiseerde samen met MHM de presentatie van haar nieuwe boek ‘Barak 85 kamer 10’ en Building the Baileo presenteert met MHM de Hari Alifuru, in het teken van Adat, identiteit, cultuurbehoud en overdracht.
We zijn verheugd dat men het Moluks Historisch Museum weet te vinden om via zo’n samenwerking een mooi programma te ontwikkelen en uit te voeren.

Wij wensen u veel leesplezier!
Het redactieteam