Skip to main content

Ons Land – The Talkshow

GESCHREVEN DOOR REDACTIE MHM OP 12 augustus 2022. GEPOST IN NIEUWS

Woensdag 7 september presenteren het Indisch Herinneringscentrum en Museum Maluku tijdens de Tong Tong Fair het programma Ons Land – The Talkshow. Een panelgesprek met host Feba Sukmana en enthousiaste gasten die zich bezig houden met hun eigen familiegeschiedenis en de doorwerking van het koloniale verleden. 

Zoektocht (familie)geschiedenis

Sinds begin februari is de semipermanente tentoonstelling ONS LAND – Dekolonisatie, generaties, verhalen te zien in Museum Sophiahof in Den Haag. In de tentoonstelling worden de complexe en vaak pijnlijke kanten van de Nederlandse koloniale geschiedenis verteld aan de hand van acht familieverhalen.

Tijdens de talkshow gaan we praten over de zoektocht naar eigen familiegeschiedenis vanuit het perspectief van de jonge generatie. Vragen over jouw geschiedenis worden mogelijk niet alleen door het bezoeken van een tentoonstelling zoals Ons Land beantwoord, maar ook door eigen onderzoek. In 2024 wordt deze zoektocht toegankelijker en gangbaarder gemaakt door de lancering van een nieuw online platform: Indisch Erfgoed Digitaal. Hier kan men de (familie) geschiedenis opzoeken in combinatie met historische context.

The Talkshow

Onder leiding van moderator Feba Sukmana gaan we in gesprek met een paar enthousiaste gasten die zich bezig houden met hun eigen familiegeschiedenis en de doorwerking van het koloniale verleden. Hoe begin je zo’n onderzoek? Wat doe je nadat je veel weet over het verleden van je familie? Hoe verhoud jij je tot het koloniale verleden van je familie? Hoe ga je ermee om? Aan tafel schuiven aan: Gloria Lappya, August de Bats, Glenda Pattipeilohy, Rochelle van Maanen en Aca Siwabessy Stoffels. 

Ons Land – The Talkshow 
Wanneer: Woensdag 7 september 
Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Tong Tong Fair, Malieveld Den Haag 
Tickets: Toegangtickets Tong Tong Fair

Dit programma wordt samengesteld door het Indisch Herinneringscentrum en Museum Maluku in samenwerking met Tong Tong Fair, Bureau Metamorfoze en Netwerk Oorlogsbronnen.

Ons Land, bamboefluit

ONS LAND

Een tentoonstelling over de Nederlandse koloniale geschiedenis in de Oost en hoe die nog altijd doorwerkt. Acht familieverhalen, verteld door jongere generaties.


Molukse jongeren in de 90s, vodcast, programmering, public prog

Vodcast

Heb jij de vodcast: Molukse jongeren in de 90’s al gezien?