Skip to main content

Bouw mee aan onze nieuwe archiefruimte 

GESCHREVEN DOOR REDACTIE MHM OP . GEPOST IN NIEUWS

Yes, Museum Maluku heeft er een nieuwe locatie bij! Sinds vrijdag 26 augustus 2022 heeft het museum de sleutels van een extra ruimte in Rotterdam-Zuid. Dit wordt onze archiefruimte: een ruimte die gaat dienen als extra workspace voor het prepareren van de archiefcollectie zodat deze gedigitaliseerd kan worden. Maar voor wij daadwerkelijk hiermee kunnen starten hebben wij jouw hulp nodig. Bouw mee aan het museum en lees hieronder hoe je ons kunt steunen: in tijd, geld én spullen. 

Een nieuwe maar lege archiefruimte

Al meer dan een jaar is Museum Maluku op zoek geweest naar een nieuwe locatie voor haar collectie. Na meerdere locatiebezichtigingen en bezoeken aan de depots, verschillende gesprekken met ups and downs, hebben wij nu eindelijk een mooie plek gevonden in Rotterdam-Zuid. De plannen om de archiefcollectie opnieuw te beoordelen en te digitaliseren kunnen van start gaan. Althans, bijna… De nieuwe archiefruimte is namelijk nog leeg. Op dit moment is het een stoffige ruimte van 100 m2 zonder aankleding en meubilair. Zoals je op de foto’s kunt zien moet er nog een hoop gebeuren. De plek heeft wat liefde en zorg nodig en daarom vragen wij jou om hulp.

Tekst gaat verder onder de foto’s
Nieuwe locatie, collectieruimte, Museum Maluku, Huib Akihary
Nieuwe locatie, collectieruimte, Museum Maluku

Doneer in geld, tijd of spullen

Onze organisatie is momenteel grotendeels afhankelijk van project- en programma-subsidies. Daarom hebben wij maar beperkte middelen voor het inrichten van de archiefruimte. Geef de liefde voor ons prachtig Moluks erfgoed door aan de volgende generaties en bouw (letterlijk) samen met ons aan het museum. Alle beetjes helpen: van een grote en kleine donatie tot eenmalig of structureel. Jouw hulp is welkom. Naast financiële steun kan je ook doneren in tijd én spullen. 

Wat heeft Museum Maluku naast financiële steun nodig?

 1. Werkzaamheden

  Professionele schoonmaakploeg voor een grondige schoonmaak

 2. Werkzaamheden

  Schilderen van vloer en muren

 3. Werkzaamheden

  Transport collectie van huidige depots naar nieuwe locatie

 4. Werkzaamheden

  Slopen van douchekabine

 5. Werkzaamheden

  Installeren van keukenblok

 6. Benodigdheden

  Kantoormeubilair (o.a. bureau, bureaustoelen, kantoorartikelen, stellingen)

 7. Benodigdheden

  Keukenmeubilair (o.a. keukenblok, koelkast, lunchtafel met stoelen, keukenapparatuur)

 8. Benodigdheden

  Meubilair voor loungeplek (o.a. bank, stoelen, bijzettafels, accessoires)

Word sponsor van Museum Maluku

Ben je ondernemer en wil je Museum Maluku steunen d.m.v. sponsoring? Zie bovenstaande lijst van materialen en werkzaamheden waar wij momenteel behoefte aan hebben. Ga voor meer informatie naar onze donatiepagina of mail ons op donaties@museum-maluku.nl


Wat gaat Museum Maluku doen in de archiefruimte?

De focus van Museum Maluku in de laatste maanden van 2022 is het voorbereiden van de archiefcollectie tot digitalisering. Dit betekent: deze deelcollectie scanklaar maken vóór januari 2023. De werkzaamheden bestaan uit beoordelen en conserveren, vouwen en paperclips verwijderen en scheuren plakken. Zo kan per januari 2023 het digitaliseren daadwerkelijk van start gaan. Wij willen per 1 oktober beginnen met de conservatie van dit deel van de collectie.

Nieuwe locatieruimte
Nieuwe locatieruimte
Nieuwe locatieruimte

Wil jij een steentje bijdragen aan de bouw van de nieuwe archiefruimte van Museum Maluku? Steun het museum met een donatie via onderstaand formulier. Wil je in tijd of spullen doneren? Neem dan uiterlijk 30 september 2022 contact met ons op via donaties@museum-maluku.nl.

Collectie, deelcollecties, dozen, depot

Column: Daglicht na jaren

Junior conservator Reïnda Hully deelt zijn ervaring over het bekijken en beoordelen van de collectie van Museum Maluku.


Zilveren bestek met ‘Mena-Moeria’-logo, ir. J.A. Manusama, schenkingen, Museum Maluku

Collectie gevormd door schenkingen

Wanneer een schenking wordt opgenomen in de collectie, wordt de schenking onderdeel van het grote museale Molukse erfgoed. Daarmee zijn de schenkingen voor de toekomst veiliggesteld. De taak van ons museum is om dit erfgoed met grote zorg te beheren voor komende generaties.