Skip to main content

Afgestoft: Live Performance Sebastiaan Boot

GESCHREVEN DOOR REDACTIE MHM OP . GEPOST IN AGENDA

Museum Maluku sluit het eerste deel van de tentoonstelling Afgestoft: Membuka Tambo Lama af met een bijzondere live performance van multidisciplinair kunstenaar Sebastiaan Boot op zondag 19 februari 2023. Verwacht diepzinnige woordspelingen in een krachtige voordracht. Ben jij erbij?

Wie is Sebastiaan Boot?

Multidisciplinair kunstenaar Sebastiaan Boot is 25 jaar oud en van Molukse, Javaanse en Nederlandse komaf.  Zijn werk is een product van zijn bi-culturaliteit, een noodzakelijke thematiek waar hij zich continu in beweegt. Vanuit deze thematiek creëert hij een nieuw narratief uit een rijke, maar vaak vergeten of verzwegen historie. Hij doet dit door verschillende disciplines (dans, fotografie, film, spoken word, theater, artefacten en audio) binnen zijn makerschap te combineren, om zo een verhaal in haar volledigheid te kunnen uitdiepen en vertellen.

Zwaar Vaarwater Live Performance

Met ‘Zwaar Vaarwater‘ probeert Sebastiaan Boot in een ruimtelijke setting een narratief over te brengen van de Molukse gemeenschap in Nederland. Zwaar Vaarwater is een dans van videokunst, spoken word, performance, soundscape en objecten (artefacten). Tijdens de expositie worden de spoken word en performance van Sebastiaan doorlopend vertoont via een scherm. Speciaal voor de afsluiting van het eerste deel van Afgestoft: Membuka Tambo Lama zal Sebastiaan zijn spoken word en performance live uitvoeren in de expositieruimte. De act duurt circa 20 minuten. Daarna is er de gelegenheid om de tentoonstellingen Afgestoft: Membuka Tambo Lama en ONS LAND te bezoeken. 

Wanneer: Zondag 19 februari 2023 
Toegang: Reguliere entreeprijzen / museumkaart gratis 
Waar: Museum Sophiahof (de plek waar Museum Maluku gevestigd is), Den Haag
Live Performance: 13:00 uur – 14:00 uur
*Afhankelijk van het aantal bezoekers splitsen we het aantal op in groepen vanwege de grootte van de expositieruimte. 

Zwaar Vaarwater is nog te zien t/m zondag 19 februari 2023. Daarna zal documentaire portretfotograaf Yara Jimmink het stokje overnemen en vanaf 26 februari exposeren.

Afgestoft, Live performance Sebastiaan Boot, Museum Maluku
Afgestoft: Membuka Tambo Lama Wisselexpositie, Museum Maluku

NU TE ZIEN

Afgestoft: Membuka Tambo Lama; met topstukken uit de collectie en werken van documentaire portretfotograaf Yara Jimmink en multidisciplinair kunstenaar Sebastiaan Boot.


Inspectie & verhuizing museumcollectie, Museum Maluku

Blog: Inspectie & verhuizing museumcollectie

Conservator Huib Akihary praat je bij over de museumcollectie en de laatste ontwikkelingen.