Doneren

Een geldschenking doen aan de Stichting Moluks Historisch Museum

Met een financiële donatie of gift aan de Stichting Moluks Historisch Museum helpt u niet alleen het Molukse erfgoed in stand te houden (de collecties), maar draagt u ook bij aan de realisatie van onze projecten en activiteiten. U kunt rechtstreeks een bedrag overmaken op rekening NL50 INGB 068.73.60.714 ten name van stichting Moluks Historisch Museum of een incasso-opdracht geven middels onderstaand formulier. Of een bedrag schenken via zogenaamde Goede Doelen websites waar stg MHM bij aangesloten is. Uw betrokkenheid uiten door Vriend te worden, is ook mogelijk.

ANBI

De stichting Moluks Historisch Museum is door de belastingdienst aangemerkt als een goed doel, een zogenaamde ANBI, een algemeen nut beogende instelling. Dat betekent dat het gunstig voor u kan zijn om een (substantieel) geldbedrag te doneren aan de stg MHM omdat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn bij de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Het voordeel voor de stg MHM is dat zij geen schenkingsrecht meer hoeft af te dragen, hoe groot uw schenking ook is.

Fiscaal voordeel

Als u fiscaal voordeel wilt hebben van het schenken van een bedrag, volstaat het om dit bedrag over te maken naar de rekening van de stg MHM en dit bedrag als gift op te nemen in uw belastingaangifte. Het dagafschrift van bank of giro waarop de gift staat vermeld, is in de meeste gevallen voldoende bewijs voor de fiscus. Soms heeft u ook de volgende gegevens nodig: KvK nr: 41182202Fiscaal, nr (RSIN): 89.57.447

Donaties via goede doelensites

U kunt ook online doneren door gebruik te maken van de handige en veilige donatiemodule. U doneert dan online via IDeal of andere veilige betaalwijzen. Het gemak hiervan is dat u op allerlei verschillende wijzen uw donatie aan ons kunt overmaken. De stg MHM ontvangt uw gift rechtstreeks met aftrek van een klein percentage aan bemiddelingskosten.

Meer mogelijkheden:

Hartelijk dank voor uw steun!

Bel of email vrijblijvend voor nadere informatie: 030-2367116 of info@museum-maluku.nl

Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag
070-2005065
info@museum-maluku.nl