Websites

Wilt u meer weten over de Molukse geschiedenis en cultuur? Kiest u dan één van de volgende websites. 

Molukkers naar Nederland

Op deze site die MHM in samenwerking met het Nationaal Archief heeft opgezet zijn de gegevens te vinden van de Molukkers in 1951 in Nederland aankwamen. Ook Molukkers met een andere aankomstgeschiedenis worden in de site opgenomen. De site bevat tevens uitgebreide historische achtergrondinformatie.

Vensters op de Molukse geschiedenis

Een website van het LSEM over de Molukse geschiedenis van 1450-1950.

Atlas Maluku

Zoeken naar familienamen, dorp van herkomst en pelaverbanden.

Indië in oorlog

Via deze website kan men de collecties van een aantal belangrijke erfgoedinstellingen doorzoeken op materiaal over Indië en de Molukken.

Vijf eeuwen migratie

Informatie over de geschiedenis van nieuwkomers in Nederland vanaf 1580 tot heden. Hier is ook een filmpje van Schattenberg te zien uit het MHM-archief.

Mena Muria – Molukkers in Nederland

Een journalist van het Reformatorisch Dagblad leefde enkele weken intensief mee met de bewoners van een Molukse wijk in Assen. Bekijk hier zijn videoverslag.

Geheugen van Nederland

De Koninklijke Bibliotheek heeft op de website ‘Het Geheugen van Nederland’ de beeldcollecties van vele culturele instellingen toegankelijk gemaakt. De collectie van het MHM is toegevoegd onder de titel ‘Molukse geschiedenis en cultuur in beeld’. U vindt hier 10.000 afbeeldingen van de Molukken en van de Molukse gemeenschap in Nederland. De collectie omvat de periode van 1900 tot 2004.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van Museum Maluku.

Sophialaan 10
2514 JR Den Haag 
070-2005065
info@museum-maluku.nl

KvK: 41182202