Een ‘fonds op naam’ oprichten

Een fonds op naam is een persoonlijke manier om de stg MHM te steunen. Zowel particulieren, stichtingen als bedrijven kunnen zo’n fonds oprichten. Met een fonds op naam levert u een langdurige en structurele bijdrage aan de stg MHM.
Steeds meer culturele instellingen (ANBI) en ‘goede doelen’ bieden de mogelijkheid een fonds op naam op te richten dat wordt ondergebracht in de instelling zelf of bij een steunstichting. Dat geldt ook voor de stg MHM. Vaak wordt aan de oprichting van het fonds op naam een minimumbedrag gekoppeld, zoals € 50.000. U mag als oprichter de naam en de bestemming van het fonds bepalen. De stg MHM zorgt ervoor dat uw geld besteed wordt aan het specifieke doel en draagt zorg voor de administratieve afhandeling. Zo profiteert u als oprichter van een fonds op naam van de kennis en ervaring van de stg MHM, zonder zorgen over organisatorische en administratieve zaken.  
Een fonds op naam kan zowel bij leven als bij testament bepaald worden. Voor de oprichting van een fonds op naam is een notariële akte verplicht. Een fonds op naam waarbij schenkingen worden gedaan in de vorm van periodieke uitkeringen is meestal fiscaal het aantrekkelijkst, omdat u dan aftrek voor inkomstenbelasting geniet.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van Museum Maluku.

Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag
070-2005065
info@museum-maluku.nl